Tantra, de Goddelijke Extase…

Van oudsher hebben mensen geprobeerd om in extase te geraken om contact te maken met het Goddelijke. Sjamanen gebruikten allerlei middelen, zoals paddenstoelen, heksen gebruikten hallucinerende middelen en in India gebruikten Tantristen seksuele extase om contact te krijgen met het Goddelijke. Tantra is dus een oude traditie van seksuele oefeningen om in extase te geraken zodat je in contact komt met de Goddelijkheid.

Het bereiken van de optimale extase door seksuele oefeningen werd verheven tot kunst, in Tantra tempels konden bezoekers na betaling van een offergave  gebruik maken van de diensten van de aanwezige getrainde mannelijke en vrouwelijke monniken om samen of in groepsverband tot een Goddelijk orgasme te komen. Op de tempels in India kun je de tafereeltjes bewonderen waar mensen in alle mogelijke standen en combinaties seks met elkaar hebben. Op mijn profielpagina kun je zo’n tafereel bekijken.

Een Goddelijke Extase bereiken is een hele kunst, in een Tantra sessie is dat het doel waar je samen aan werkt. Het is altijd een samenwerking, want alleen kun je die extase nooit bereiken. Soms lukt het om al heel snel in extase te geraken, ik zie en voel dat je wegzweeft en niet meer normaal reageert. Je wordt overweldigd door de prikkeling van de gevoelige plekken op je lichaam, door de sensatie van geur en zachte exotische muziek en je voelt hoe je lichaam steeds gevoeliger wordt en hoe je geniet van aanrakingen op plekken waar je ze nog nooit zo gevoeld hebt. Je laat je meevoeren en in een ontspannen toestand neemt je seksuele opwinding steeds verder toe, totdat je uiteindelijk voelt hoe je wordt overweldigd door een intens orgasme dat maar niet op lijkt te houden.

Hoe de sessie verloopt en wat er gebeurt is elke keer anders. Het bereiken van de Goddelijke extase gaat beter en makkelijker naarmate je beter in staat bent om je helemaal te geven, dus als je zoveel vertrouwen hebt gekregen dat je dat toe kunt staan. De spirituele ervaring waar Tantristen naar zoeken hoef je niet te beleven, wat je er mee doet bepaal je helemaal zelf. Dat Tantra heel spiritueel kan zijn ervaar ik vaak genoeg in mijn praktijk, maar het hoeft niet, Tantra beoefenen is op zich al een aangename kunst waar ik zelf ook dagelijks van geniet.