Tantra Massage

tantra massage is respectvolle full body aanraking

Tantrische massage onderscheidt zich van andere massages door:
=het gebruik van het gehele lichaam als ingang om de energie te genereren en te verbinden
=de zachte vorm van masseren en de grote hoeveelheid warme massage olie
=het totale lichaam wordt gemasseerd waarbij ook een lingam (penis) massage of een yoni (vagina) massage en bij mannen massage van de prostaat (via de anus) mogelijk zijn
=gebruik van natuur elementen als massage vormen
=gebruik van misschien ongebruikelijke massage technieken en hulpmiddelen
=de masseur is tijdens de massage ook naakt

Tantrische Massage voor mannen
Veel mannen zijn doelgericht, ook wat aanraken betreft. Voor partners vaak reden om bij voorbaat de boot af te houden om een mogelijke uitkomst te vermijden. Binnen tantra is het subtiel aanvoelen en inspelen op signalen en boodschappen belangrijk om een massage te kunnen geven.

Tantrische Massage voor vrouwen
Vrouwen hebben soms moeite met het accepteren van hun verlangen naar aanraking en intensere lichamelijkheid. Binnen vooraf goed besproken en aangegeven grenzen is tantra een veilige en vertrouwde manier om contact te maken met jouw vrouwelijke energie. Vertrouwen is een sleutelwoord, respecteren van jouw grenzen volstrekt vanzelfsprekend.

Tantrische Massage
Eén van de onderdelen in tantra is het respectvol aanraken en massage. Veel mensen ervaren de aanraking en de koestering als zeer helend. Tantrische massage onderscheidt zich van andere massages door het gebruik van het lichaam als ingang om de energie te genereren en te verbinden.  Ook door de zachte vorm van masseren en de hoeveelheid massage olie, het totale lichaam wordt gemasseerd. Verder door gebruik van natuur elementen als massage vormen en gebruik van misschien ongebruikelijke massage technieken en hulpmiddelen.

Basis Tantrische Massage
Kies je voor een tantrische massage, dan ben je samen met mij zonder kleding, tenzij je daar bezwaar tegen hebt. De massage gaat gepaard met tantrische en taoïstische invloeden of elementen hiervan, waarbij energie gegenereerd wordt om door het lichaam te kunnen stromen via de chakra’s, waardoor ze weer in verbinding met elkaar raken. De tantrische massage lijkt op de totale lichaam massage, maar geeft meer mogelijkheden om tantrische elementen aan bod te laten komen. Naast het energetisch verbinden en de lingam (penis) en de yoni (vagina) massage  is er ook ruimte voor een anale (prostaat) massage indien gewenst.

Ik begin met het aftasten van de energie en zal zo mogelijk een eerste begin maken om de energie te herstellen als het verstoord is. Daarna komen de natuurelementen aan bod. De rug, de benen, de billen en de voeten worden gemasseerd, waarbij veel olie gebruikt wordt. De chakra’s worden geactiveerd en een eerste begin naar verbinding wordt gemaakt. Daarna wordt het gezicht en het hoofd gemasseerd met de handen, de borst, de benen en de lingam (mannen) of yoni(vrouwen). Ook hier wordt veel olie gebruikt. De lingam wordt met taoïstische strokes gemasseerd. De yoni wordt intensief gemasseerd, waarbij grenzen in acht worden genomen.

In dit stadium wordt de energie verbonden, vooral het wortel chakra, het sexchakra, met het hartchakra wordt verbonden, wat een totale extatische ervaring op kan leveren, zeker als je jezelf totaal kan overgeven aan het genot van de massage. Misschien onbekende technieken worden gebruikt die in de tantra en in het taoïsme heel normaal zijn.

Full Body Tantrische Massage
Deze vorm van tantrische massage is intensiever doordat gebruik gemaakt wordt van het gehele lichaam om tot een diepere en intensere aanraking te komen. Er is meer huid op huid contact en intiemere aanraking waardoor de ervaring nog meer diepgang krijgt. Voor deze vorm geldt dat het opbouwen van een vertrouwensrelatie tussen masseur en gemasseerde leidt tot meer mogelijkheden en een intensere en intiemere band, waardoor grenzen vanzelf verschuiven.

Massage op futon
Voor Tantra Massage is het gebruik van de futon(shiatsu massage futon) in plaats van de massagetafel soms beter. Ik kan hier samen met jou voor kiezen. Dat kan ook als je liever niet op de massagetafel wilt liggen, bijvoorbeeld omdat je niet goed kunt liggen of vanwege je gewicht.

4hands Massage
De meest intensieve vorm van Tantra beleef je tijdens een 4hands massage waarbij twee masseurs samen zorgen voor een overweldigende diepgaande massage waar je tot een zeer intens niveau kunt geraken. Deze massage is beperkt mogelijk in Amsterdam of in Leeuwarden, zie hiervoor de agenda.

Na de massage
Is er de gelegenheid om nog even te blijven liggen onder een doek om bij te komen van alle ervaringen. Massage kan allerlei emoties oproepen. Sommige  mensen schrikken ervan en twijfelen of dat wel goed is, of ze hun grenzen wel goed hebben bewaakt. Alle emoties mogen er zijn en schroom niet om er iets van te delen als je daar behoefte aan hebt. Ik plan de massages nooit krap achter elkaar zodat er altijd ruimte is om uit te lopen in tijd. Bij een volgende massage heb je dan duidelijk wat je wel en niet wil in de sessie.